verbinden woning en kantoor / Utrecht

Functie                Wonen & werken

Locatie                Utrecht

Omschrijving     Voor een opgroeiend gezin is ruimte gecreerd voor extra slaap-, leef- en werkruimten. Het voor-en achterhuis van de woning worden samengevoegd door na sloop van bestaande tussenliggende schuur de beide delen van de woning met elkaar te verbinden. De keuken vormt zoals verwacht de verbinding, het kloppend hart van het gezinsleven met eettafel geplaatst bij het licht en uitzicht op de tuin.

Met een entresol tevens logeerruimte boven de keuken worden op de slaapverdieping voor- en achterhuis verbonden.  Een trap verweven met de kastenwand in de keuken geeft rechtsreeks toegang tot de entresol. De kap wordt aan de buitenzijde uitgevoerd in zink, voorzien van pv panelen, afgewisseld met lichtstroken geeft een neutraal beeld tussen voor- en achterhuis. Aan de binnenzijde wordt geheel uitgevoerd in een lichte houtsoort, een bekleding als stoffering.

Status                   Ontwerp / 2019

Opdrachtgever    Particulier

Partners                n.t.b.

bestaande woning wordt verbonden met het achterhuis d.m.v. een een-laagse tussenbouw