Buro ID

Opgericht in 2001,  Douwes architectuur, sinds 2010 Buro ID architecten bna.

Het bureau bestaat uit een architect en enkele medewerkers en stagiairs.

Vaak wordt samengewerkt met collega architecten of architectenbureaus.

Met meer bijna veertig jaar ervaring in het ontwerpen van projecten voor zowel particulieren als professionele opdrachtgevers realiseren wij een grote verscheidenheid aan gebouwen. Woningen, kantoren, scholen, winkels, horeca, interieur, stedenbouwkundige opgaven. De eisen en wensen van de opdrachtgever geven wij vorm en inhoud in het bouwkundig ontwerp. De bouwkundig ontwerp wordt technisch uitgewerkt, het vergunningstraject wordt verzorgd en begeleid, alsmede e aanbesteding en de uitvoering van het werk. De betrokkenheid bij het totale proces biedt de mogelijkheid om in elke fase onze vakkennis en denkkracht in te kunnen zetten.

Ingrid Douwes

Ingrid Douwes is in 1985 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Bouwkunde, afstudeerrichtingen Architectuur en Interieur. Het afstudeerwerk werd gerealiseerd met collega architect Anet Meijer en is bekroond met een prijs. Een Rotterdamse opdracht omvatte op verzoek van het Havenbedrijf het herbestemmen van de voormalige aankomsthallen van de Holland Amerika Lijn op de Wilhelminapier.
Gedurende de studietijd zijn er enkele bijzondere studies verricht, welke in de afgelopen decennia verder zijn ontwikkeld. De dagelijkse zorg om het behoud van de aardbol vormt een van de drijfveren tijdens het ontwerpen van een gebouw; duurzaamheid.

Gedurende enkele jaren tevens actief als assistent bij het handtekenonderwijs aan de Faculteit, zowel voor Bouwkunde als Industrieel Ontwerpen.
Van 1985 tot 2001 gewerkt in loondienst bij enkele grote en middelgrote architectenbureaus. In deze periode werd aan grote projecten gewerkt.

In 2001 is de overstap gemaakt naar de eigen beroepspraktijk onder de naam Douwes Architectuur, wat in 2010 werd veranderd in BURO ID architecten. Vanaf 2001 staan de particuliere en de kleinere zakelijke opdrachtgever centraal in de gerealiseerde projecten, zowel voor woningen als voor horeca, winkeliers, als voor kantoor- en bedrijfshuisvesting.

Sinds 1996 tot heden is er naast de dagelijkse werkzaamheden als uitvoerend architect een benoeming als adviseur Ruimtelijke Kwaliteit voor enkele gemeenten in Zuid Holland. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor Stichting Dorp Stad en Land, provinciale welstandsorganisatie voor Zuid Holland, Zeeland en diverse gemeenten in Noord Brabant. De benoeming is in de gemeenten Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht.  Naast de reguliere twee-wekelijkse vergaderingen maakt zij deel uit van de Erfgoedcommissie Alblasserdam, welke elke 6 a 8 weken vergadert.

Ingrid Douwes kundig architect gespecialiseerd in stijlvolle verbouwingen van prive woningen

medewerkers / stagiairs

Than Hanthein

Alisa Nguyen

Hieu Nguyen

Karim Al Rawaf

Doan Tong

Alain van Yperen

Juana Shewany

Manuel Rodriguez

Esthefany Hernandez