BURO ID architecten

In 2001 is Douwes architectuur opgericht, sinds 2010 onder de naam Buro ID architecten bna.

Het bureau bestaat uit een architect en enkele medewerkers en stagiairs.
Er wordt samen gewerkt met collega architecten; TMOJ architecten, Hoyt architecten, e.a.
Voorheen met Lex Bruns, architect, en IBBM architecten

Met meer dan veertig jaar ervaring in het ontwerpen van projecten voor zowel particulieren als professionele opdrachtgevers realiseren wij een grote verscheidenheid aan gebouwen. Woningen, kantoren, scholen, winkels, horeca, interieur, stedenbouwkundige opgaven. De eisen en wensen van de opdrachtgever geven wij vorm en inhoud in het bouwkundig ontwerp. De bouwkundig ontwerp wordt technisch uitgewerkt, het vergunningstraject wordt verzorgd en begeleid, alsmede e aanbesteding en de uitvoering van het werk. De betrokkenheid bij het totale proces biedt de mogelijkheid om in elke fase onze vakkennis en denkkracht in te kunnen zetten.

Ingrid Douwes

Ingrid Douwes is in 1985 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Bouwkunde, afstudeerrichtingen Architectuur en Interieur. Het afstudeerwerk werd gerealiseerd met collega architect Anet Meijer en is bekroond met een prijs. Een Rotterdamse opdracht omvatte op verzoek van het Havenbedrijf het herbestemmen van de voormalige aankomsthallen van de Holland Amerika Lijn op de Wilhelminapier.
Gedurende de studietijd zijn er enkele bijzondere studies verricht, welke in de afgelopen decennia verder zijn ontwikkeld. De dagelijkse zorg om het behoud van de aardbol vormt een van de drijfveren tijdens het ontwerpen van een gebouw; duurzaamheid.

Gedurende enkele jaren tevens actief als assistent bij het handtekenonderwijs aan de Faculteit, zowel voor Bouwkunde als Industrieel Ontwerpen.
Van 1985 tot 2001 gewerkt in loondienst bij enkele grote en middelgrote architectenbureaus. In deze periode werd aan grote projecten gewerkt.

In 2001 is de overstap gemaakt naar de eigen beroepspraktijk onder de naam Douwes Architectuur. In 2010 werd veranderd in BURO ID architecten. Vanaf 2001 staan particuliere en kleinere zakelijke opdrachtgevers centraal in de gerealiseerde projecten.

De opdrachten worden verzorgd voor particuliere woningbezitters, woningbouwverenigingen en project ontwikkelaars, voor horeca, voor detailhandel, voor kantoor- en bedrijfshuisvesting, voor onderwijshuisvesting en gemeentelijke diensten.

Ingrid Douwes kundig architect gespecialiseerd in stijlvolle verbouwingen van prive woningen

Medewerkers  & stagiairs

 • Fleming Hartman
 • Rens Ammerlaan
 • Than Hanthein
 • Alisa Nguyen
 • Hieu Nguyen
 • Karim Al Rawaf
 • Doan Tong
 • Alain van Yperen
 • Juana Shewany
 • Manuel Rodriguez
 • Esthefany Hernandez

Sinds 1996 wordt er als architect advieswerk verzorgd voor Stichting Dorp Stad en Land, adviseurs ruimtelijke kwaliteit. In 25 jaar is zij benoemd in diverse gemeenten in de provincie Zuid Holland telkens gedurende een of twee perioden van drie jaar. Momenteel is de benoeming als architect-lid voor de gemeenten Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Papendrecht.

Tevens lid van een de monumentencommissies in Maasland, Maassluis, Monster en Oegstgeest en de Erfgoedcommissie Alblasserdam.

Als supervisor sinds 2014 betrokken bij de ontwikkeling van de woonwijk Broekgraaf, i.s.m. West 8, landschapsarchitecten.

Sinds 2015 bij de ontwikkeling van Nieuw Rhijngeest, i.s.m. Imoss, stedenbouw, landschap en buitenruimte

Sinds 2017 supervisor bij de ontwikkeling van de woonwijk Land van Matena, i.s.m. Wissing, ruimtelijk denkers